donderdag 10 november 2011

Kost zich ontwikkelen geld ?

Toen ik een cursus wou volgen, schrok ik toch wel van de prijzen die men daar tegenwoordig voor vraagt. Aan de andere kant, zijn er ook financieel interessante opties...
Zichzelf ontwikkelen kost geld. Tenminste, dat denken veel mensen. In de meeste gevallen heeft men ook gelijk. Cursussen en workshops kosten tegenwoordig soms erg veel geld. Maar er zijn ook andere mogelijkheden. Zo is er ook een aanbod van gratis cursussen op de markt. Dit zijn dikwijls online IT cursussen, of taalcursussen, maar ook cursussen op locatie. Om deze te vinden is het niet altijd eenvoudig, maar sites die het cursusaanbod verzamelen, zoals cursusnet of Uit in Vlaanderen, hebben filtermogelijkheden waardoor men in het aanbod kan filteren en de gratis cursussen tevoorschijn halen. Zo zijn er ook mogelijkheden voor mensen met een beperkt budget, om zich verder te ontwikkelen via cursussen en workshops.

Men kan het betalend volgen van een cursus soms ook zien als een investering die later dan weer geld in het laatje kan brengen, door dat wat je kan doen dankzij deze cursus. Op die manier kost het je geld, maar op lange termijn win je dat dan weer terug.
Als je op deze manier naar het volgen van cursussen kijkt, kan het betalen van een deelnameprijs ook financieel interessant zijn. Zo zie je dat zich ontwikkelen altijd wel iets van geld kost ( al is het maar een internetaansluiting, of lidgeld voor de bibliotheek), maar dat in veel gevallen de prijs hiervoor zeer redelijk kan blijven, en soms zelfs als een investering kan gezien worden die opbrengt.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.